Ανασκοπηση 2ης και 3ης αγωνιστικης Προκριματικων Παγκοσμιου Κυπελλου 2018



Σαν μια εξαημερη σχολικη εκδρομη...

Μετα απο 6 ημερες,οι αγωνες για την 2η και 3η αγωνιστικη των προκριματικων για το Μουντιαλ της Ρωσιας,εφθασαν στο τελος τους.Ειδαμε παρα πολυ καλους αγωνες,πολλα γκολ,ομαδες που εκαναν την εκπληξη,ομαδες ''μεγαθηρια'' που δεν επεισαν και φυσικα το απολυτο της Εθνικης Ελλαδος,που εβαλε γερες βασεις για τη μετεπειτα δυσκολη πορεια της στα προκριματικα.
Στον 1ο ομιλο,Γαλλια και Σουηδια εχουν το πανω χερι μεχρι στιγμης και μια Ολλανδια,που στην 3η θεση,που πιστευουμε πως αν δεσει το συνολο του Μπλιντ,με τα νεα αυτα παιδια,τοτε εχει πολυ μελλον και ειμαστε σιγουροι πως θα καταφερει να παρει τη 2η θεση.
Ελβετια και Πορτογαλια στην κορυφη του 2ου ομιλου,χωρις τιποτα να εχει κριθει,μιας και Ουγγαρια και Νησια Φεροε θα συνεχιζουν να κυνηγουν νικες.
Ο ''Γερμανικος'' 3ος ομιλος,με τα ''παντσερ'',να εχουν ηδη το εισιτηρειο για τη Ρωσια και το καταπληκτικο Αζερμπαιτζαν στη 2η θεση.
Στον 4ο ομιλο,Σερβια και Ιρλανδια φιγουραρουν στην κορυφη,ισως προσωρινα,μιας και Ουαλια και Αυστρια βρισκονται αρκετα κοντα τους.
Στον 5ο ομιλο,ισοβαθμο το εκπληκτικο Μαυροβουνιο με την Πολωνια,ακολουθωντας μια Ρουμανια που μεχρι τωρα,δεν μας εχει εντυπωσιασει.
Στον 6ο ομιλο,και με τα δυο ποδια στην τελικη φαση η Αγγλια,χωρις να εχει παιξει καθολου καλο ποδοσφαιρο,παραμενει βεβαιως αηττητη σε προκριματικη φαση απο τα προκριματικα του περασμενου Euro και αγωνας δρομου για Λιθουανια,Σκωτια και Σλοβενια.
Πρωτοι οι Ισπανοι με τους Ιταλους στον 7ο ομιλο,επισης χωρις καμια απο τις 2,να εχει παιξει το ποδοσφαιρο που περιμεναμε αλλα με Αλβανια και Ισραηλ,μολις με ενα βαθμο λιγοτερο,να ελπιζουν για τη 2η θεση.
Στον ομιλο της Εθνικης μας,Βελγιο και Ελλαδα στην κορυφη με το 3 στα 3,αλλα με τη Βοσνια να παραμενει φαβορι για τη 2η θεση.
Τελος,στον 9ο ομιλο,Κροατια και Ισλανδια,μοιραζονται την κορυφη,με μονη να εχει καποιες ελπιδες την Ουκρανια,αν ολα της πανε καλα,στις επομενες αγωνιστικες.

Αναμεσα σε αυτο το 6ημερο μπορουμε να πουμε,πως ειδαμε ομαδες που μας εξεπληξαν και δυνατες ομαδες,που πραγματικα μας προσγειωσαν στην πραγματικοτητα.Ακομα και οι μεγαλες ομαδες οπως,Ισπανια,Ιταλια,Γερμανια,Αγγλια και Γαλλια,να κανουν αυτο που επρεπε να κανουν,αλλα χωρις παθος και ομορφο ποδοσφαιρο,οπως πριν 10 με 15 χρονια.
Αναμεσα στις εκπληξεις,θαυμασαμε το εντυπωσιακο Αζερμπαιτζαν του Προσινεφσκι,την φανταστικη Ισλανδια του Φιμπογκανσον,τα Νησια Φεροε,το Μαυροβουνιο του Γιοβετιτς,τη σκληροτραχηλη Λιθουανια και ακομα και το Λουξεμβουργο για τη σθεναρη αντισταση του.
Πραγματικα,δυνατες ομαδες μας απογοητευσαν,οπως η Τουρκια,η Ολλανδια αλλα πιστεουμε στο come back,η Τσεχια που δεν εχει καν σκοραρει ακομα,η Ρουμανια,η Σλοβακια με μεγαλυτερο επιτευγμα της,τη νικη επι των Σκωτσεζων ακομα και η Κυπρος,που τουλαχιστον θα επρεπε να εχει καποιον βαθμο.

Σιγουρα,ο τομεας ''Εθνικη Ομαδα'',ειναι ιδιαιτερος,μιας και η αποστολη του εκαστοτε προπονητη,ειναι δυσκολη γιατι εχει τους παικτες διαθεσιμους για λιγες ημερες,για λιγες προπονησεις και πολλους απο αυτους,κουρασμενους απο τις υποχρεωσεις που εχουν με τους συλλογους τους.

Ανανεωνουμε το ραντεβου μας,για την 4η αγωνιστικη,τον Νοεμβρη,οπου και η Εθνικη μας,εχει ισως το πιο κομβικο ματς,απεναντι στη Βοσνια.Μεχρι τοτε,να ειστε καλα και να αγαπατε το ποδοσφαιρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφηστε το σχολιο σας: