Αφιερωμα-Tom Brady

Αφιερωμα-Τομ Μπρειντι


Δευτερα 05/12/16





Τα πρωτα χρονια

Ο Τομ Μπρειντι,γεννημενος στις 3/8/77 στο Σαν Ματτεο της Καλιφορνια,ειναι ενας και ισως ο καλυτερος quarterback του ΝFL.Ξεκινησε να παιζει εκπληκτικο football στο κολλεγιο του Μισιγκαν,οταν το 2000,οι Νιου Ινγκλαντ Πατριοτς τον εκαναν draft,στον 6ο γυρο.

Απο μικρο παιδι,ειχε εφεση στον αθλητισμο και ιδιαιτερα στο football,το baseball και το μπασκετ.Μεγαλη εμπνευση για εκεινον ηταν ο quarterback των 49ers,Τζο Μοντανα.Περα απο το NFL,λογω της φοβερης επιδοσης του και στο baseball,πολλες ομαδες ηθελαν να τον κανουν draft αλλα εκεινος επελεξε το αμερικανικο ποδοσφαιρο.



Κολλεγιο

Το μελλον του Τομ,φανηκε ηδη απο τις καταπληκτικες εμφανισεις του,με το κολλεγιο του Μισιγκαν.Τα δυο πρωτα χρονια ηταν εφιαλτικα,μιας και δεν ξεκινουσε ποτε βασικος.Εφτασε σε σημειο μαλιστα,να συμβουλευτει καποιον ειδικο,ωστε να του τονωσει την αυτοπεποιθηση και να τον δει σαν μεντορα.Αυτος ο ανθρωπος,που παντα θα τον αγαπαει και παντα μιλαει για αυτον ο Μπρειντι,ηταν ο Γκραιγκ Χαρντεν.
Το ιρλανδικο ταπεραμεντο του,βγηκε στην επιφανεια και ''παλευοντας'' εναντια σε αλλους,καταφερε μετα απο δυο χρονια να ξεκιναει σαν βασικος σε καθε ματς το 1998 και το 1999.Το 1999,υστερα απο ενα παιχνιδι ''θριλερ'',ο προπονητης Καρρ,τον εβαλε στο 2ο ημιχρονο οταν η ομαδα του εχανε με 17 ποντους και ο χαρισματικος Τομ,καταφερε σχεδον μονος του,να γυρισει το ματς υπερ της ομαδας του και να παρουν την νικη με 34-31.Υστερα απο αυτο,ο προπονητης,του εδειξε απολυτη εμπιστοσυνη και λογω του οτι καταφερνε να ''γυρναει'' παιχνιδια υπερ της ομαδας του,στην τελευταιο περιοδο,πηρε το παρατσουκλι ''Comeback Kid''.
Tις 2 σεζον που επαιζε βασικος ο Μπρειντι,καταφερε να κανει ενα ρεκορ 20-5 και να πετυχει τις δυο μεγαλυτερες νικες του,στο Citrus Bowl και στο Orange Bowl.Τελειωσε την καριερα του,καταφερνοντας να γινει ο 3ος στην ιστορια του Μισιγκαν με 710 προσπαθειες και 442 επιτυχημενες πασες,4ος με 5,351 γιαρδες και ποσοστο ολοκληρωσης πασων,62.3 και 5ος με 35 πασες,που οδηγησαν σε touchdown.



Eπαγγελματικη καριερα

Λιγο πολυ,τα περισσοτερα ειναι γνωστα για αυτα που εχει καταφερει ο Μπρειντι στα 17 χρονια,που πιστα υπηρετει τους Πατριοτς.Τα ρεκορ του ειναι αμετρητα και για αυτο τον λογο,θεωρειται ο καλυτερος quarterback στην ιστορια του NFL.

Ας δουμε τα ρεκορ του,οσον αφορα τα play offs:

Περισσοτερα παιχνιδια απο καθε αλλον παικτη-31.
Βασικος quarterback και στα 31.
22 κερδισμενα παιχνιδια σαν βασικος.
10 συνεχομενες νικες σαν βασικος.
56 πασες που οδηγησαν σε touchdown.
683 oλοκληρωμενες πασες.
7.957 γιαρδες.
1.085 πασες-οι περισσοτερες που εχει καποιος προσπαθησει.
13 τιτλοι Περιφερειας για βασικο quarterback.

Στο Super Bowl:
13 πασες που εγιναν touchdown.
247 πασες απο τις οποιες οι 164 ηταν ολοκληρωμενες.
1.605 κερδισμενες γιαρδες.
20 πασες μονο σε ενα ημιχρονο,σε ματς Super Bowl.
37 ολοκληρωμενες πασες,σε ενα ματς Super Bowl.
6 εμφανισεις σε Super Bowl.




Τιτλοι

Εχει κατακτησει 4 φορες το Super Bowl με τους Πατριοτς.Εχει διακριθει 3 φορες MVP στο Super Bowl και 2 φορες στο Πρωταθλημα.Τον εχουν διαλεξει 11 φορες να παιξει στο Pro Bowl.Hταν πρωτος στο Πρωταθλημα,στις πασες 3 φορες.Με τον Μπρειντι σαν quarterback,οι Πατριοτς δεν εκαναν ποτε αρνητικη χρονια,εχουν κερδισει 13 τιτλους Περιφερειας και εχουν παιξει σε 10 AFC Championship παιχνιδια,κερδιζοντας τα 6 απο αυτα.
Ο Τομ,μαζι με τον προπονητη του Μπιλ Μπελιτσικ,εχουν την πιο επιτυχημενη συνεργασια,προπονητη-quarterback,κερδιζοντας 172 παιχνιδια στη regular season και 22 στην post season,οπως και 6 εμφανισεις σε Super Bowl.




Χθες το βραδυ,στις 04/12/16,ο Μπρειντι εκανε νεο ρεκορ,μετα την νικη επι των Ραμς.Εγινε επισημα,περνωντας τον Μαννινγκ,ο πρωτος quarterback στην ιστορια του NFL,που συμπληρωσε 201 νικες σε 264 παιχνιδια.Επισης,ηταν η 4η νικη του εναντια στους Λος Αντζελες Ραμς.



O Mπρειντι,εχει εναν γιο,τον Τζον,απο μια σχεση που ειχε παλαιοτερα και ποτε δεν παντρευτηκε.Το 2009,παντρευτηκε την εκλεκτη της καρδιας του,το γνωστο σουπερμοντελ απο τη Βραζιλια,Ζιζελ και μαζι απεκτησαν δυο παιδια.


Περα απο τις αθλητικες δραστηριοτητες του,εχει υπαρξει και guest star σε τηλεοπτικες σειρες,δανειζοντας τη φωνη του,σε επεισοδια των ''The Simpsons'' και ''Family Guy''.Επισης,περα απο μοντελο σε διαφορες εταιρειες ρουχων και αρωματων,το 2016,δημιουργησε τη δικια του εταιρεια,με χορτοφαγικα σνακ.
Ειναι θερμος υποστηρικτης και θερμος φιλος,με τον νεο Προεδρο των Ηνωμενων Πολιτειων,Ντοναλντ Τραμπ.


Μιας και στη χωρα μας,δεν γνωριζουμε πολυ το αθλημα αυτο και τους πρωταγωνιστες,μετα το χθεσινο ρεκορ του,νιωσαμε την υποχρεωση να κανουμε ενα μικρο αφιερωμα σε αυτον τον μεγαλο αθλητη.
Ειναι ο καλυτερος σε αυτο που κανει,ειναι οικογενειαρχης,ειναι fashion idol και ολα αυτα τον κανουν,αυτο που λενε στην αντιπερα οχθη του Ατλαντικου, ''all american hero''.
Συγχαρητηρια για ολα αυτα που προσεσφερες και συνεχιζεις να προσφερεις στο αθλημα παρα τα 39 χρονια σου και μακαρι να προσθεσεις στη συλλογη σου ακομα ενα τροπαιο.Συνεχιζε να εμπνεεις,οπως ο Χαρντεν ενεπνευσε εσενα. 
''Live the Dream Comeback Kid''.



Bασιλης Λαζαρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφηστε το σχολιο σας: